Un parlamentar din partidul lui Putin sugerează că rușii ar trebui să răpească un ministru al Apărării din NATO

de: Cătălina Burghelea
31 05. 2022

Un deputat rus de rang înalt, membru al partidului Rusia Unită, a sugerat că Moscova ar trebui să răpească un ministru al Apărării NATO și să-l aducă la Kremlin, pentru a-i pune întrebări despre „ordinele” pe care Occidentul le dă Kievului. Acesta a mai spus că furnizarea de arme din Vest către Ucraina reprezintă o amenințare directă pentru Federația Rusă, iar Moscova ar trebui să-și revizuiască obiectivele militare.

Un politician rus propune răpirea unui ministru NATO

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse Rossiya-1, citată de Reuters, Oleg Morozov a dezvăluit că „un complot fantastic” pe care rușii l-ar putea pregăti ar fi să captureze un ministru al unei țări NATO, pe care să îl aducă în Rusia, unde să fie interogat cu privire la „ordinele” pe care Occidentul le-a dat Kievului.

Declarații făcute la TV

Deputatul, ales pentru prima dată în parlamentul rus în 1993 și membru al partidului lui Vladimir Putin – Rusia Unită -, a avertizat că furnizarea de arme occidentale Ucrainei reprezintă o amenințare directă pentru Rusia, iar Moscova ar trebui să-și revizuiască obiectivele militare.

„Știți, poate că este un complot fantastic pe care l-am pregătit. În viitorul apropiat, la un moment dat, va trece un ministru al apărării al unei țări NATO cu trenul la Kiev pentru a vorbi cu Zelenski. Dar el nu va ajunge acolo și s-ar trezi undeva la Moscova”, i-a spus Oleg Morozov jurnalistei Olga Skabeieva, care a întrebat zâmbind: „Vrei să spui că îi răpim?”.

„Da. Și apoi am obține de la el cine a dat ordin pentru ce, cine este responsabil pentru ce anume”, a răspuns Oleg Morozov. „Nu este o scenă atât de imposibilă. Lumea funcționează după alte reguli acum. Lăsați toți acești miniștri de război care se adună la Kiev să se gândească puțin la cum ar fi să se trezească la Moscova”, a continuat deputatul rus.

Oleg Morozov

Vladimir Putin acuză SUA că vor să extindă alianța militară la granițele Rusiei

Mai mulți politicieni occidentali au vizitat Kievul, pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina, inclusiv secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Acesta a călătorit în aprilie împreună cu secretarul de stat Antony Blinken.

Președintele Vladimir Putin consideră războiul de 97 de zile drept o „operațiune militară specială” pentru dezarmarea Ucrainei și oprirea a ceea ce el vede drept persecuția vorbitorilor de rusă de către ultranaționaliștii ucraineni. El acuză, de asemenea, Statele Unite că folosesc Ucraina pentru a amenința Rusia prin extinderea NATO.

Ucraina și aliații săi susțin că Rusia poartă un război neprovocat împotriva unui stat suveran care luptă pentru existența sa. Kremlinul a avertizat, în mod repetat, Occidentul că furnizarea de arme avansate către Ucraina riscă să escaladeze războiul.